Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2007 14:34 - Черноморска Одисея
Автор: tomov8 Категория: Туризъм   
Прочетен: 3948 Коментари: 8 Гласове:
-1

Последна промяна: 27.06.2013 18:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Като всички хора, и аз искам на море. Искам и речено сторено - пестя цяла година, барем събера достатъчно. Криво-ляво събрахме парите и се вдигнахме цялото семество - жена, деца. Знаете го филма "С деца на море", нали? Тази година дестинацията беше Несебър. 
Пътят - София - Несебър бе взет за 5 часа и 30 минути със почивката. Никакви премеждия, освен няколко аварирали туристи към Несебър, чиито коли очевидно не са имали същия ентусиазъм да ходят на море, както техните собственици.
Хотелът - малко семейно хотелче, чисто новичко в новата част на Несебър. Само за 18 лв нощувката, без закуска.  Персоналът още не знаеше че работи в хотел. Важното е, че не беше скъпо.
Плажът - ето тук бе най-голямото ми разочарование. Отидохме още същия ден на Южния плаж на Сълнчев бряг и какво да видим - платена зона от единия край до другия. Опънат бял конец, от водата до храстите навътре, който отбелязваше къде е платената зона. Пльоснахме се скапани и доволни досами конеца, но се оказа, че всъщност не сме на пясъка, а във водата. След като багажа стана целия във вода, преосмислихме бюджетната си политика и малкото излишък, който имахме решихме да го вложим в парцалив избледнял чадър за 6 лв на ден. Какво да се прави. Само че, за чужденците на плажа практиката с плащането, за да лежиш на пясъка им се стори уникално тъпа и те го изразявахе непрекъснато. Можеха да се чуят псувни и ругатни на руски, сръбски, английски, немски, румънски, шведски, чешки, полски и какви ли не още. Поне си обогатих речника. Важното е, че концесионерите на този плаж ще получат безплатна международна реклама. А също и страната ни. Жалкото само, че ще е негативна.
Градът - градът пращеше от живот, имаше какво да се види (говоря като мъж), имаше какво да се хапне и къде да се отиде. Заведения много, сергии с кърпи и гащи също. Старта част на Несебър е впечатляваща, не само с архитектурата си, но и с цените на заведенията. въпреки това останах очарован.
Поуката - Несебър е комбинация от страхотно културно-историческо наследство, невероятна природа и див, първобитен капитализъм. Първите две все пак натежават повече от последното и именно затова препоръчвам на всеки, който не е бил там, да отиде.
 



Тагове:   Одисея,


Гласувай:
0



Следващ постинг

1. zari - Натежават навесените гащи...
08.08.2007 16:10
"първобитният капитализъм", както казвате!
цитирай
2. анонимен - Всяко лято ходя в началото и в края на ...
08.08.2007 16:32
Всяко лято ходя в началото и в края на сезона в Несебър. Чудесно е. Това, което казваш за платените чадъри на плажа е така от години, има място всеки да си сложи чадъра безплатно, но е накрая на плажа и трябва да се ходи около 20 минути пеша.
цитирай
3. анонимен - Въпрос на избор
08.08.2007 16:51
Драги несебърски посетителю, разреши ми да те посъветвам нещо, поне съветите са безплатни, ха, ха!
Аз като изключителен обитател и любител на морето съм си избрала по южната част на нашето черноморие, т. е. Приморско. Години наред ходех тук и в чужбина но по хубаво от перла и нащо море няма. Аз обичам да посещавам Несебър но инцидентно .Разликите в цените на праната на юг и в Несебър е 3 пъти в поза на юга.От 2 години в Приморско направиха доста ходели, но за разлика от Несебър тук може да се каже че има повече въздух, тишина и по рехаво населен плаж. Аз съм един от новите собственици на комплекс СТАМОПОЛУ имам 2 стаен апартамент с 10 год. заем но мястото басеина ресторантчето на 50м. от плажа, тишината , сутрин песните на птиците е уникална. Не случайно Т.Живков навремето си е избрал това място за резиденция.От която сега е само корубата и останала.Но морето си е същото.
Така че достопочтенни корортисте, каня те следващия път да почиваш по на юг в Приморско в новата част по пътя за Перла. Плажа има места където още хората са на 50 м. един от друг, е има и голи но на никой не му прави вппечетление, напротив предизвиква мисловна тръпка. А ако искаш историческа забележителност може да отправиш поглед към Созопол на 25 км. но там е такава лудница същата като в Несебър а и цените са значително по различни от тук. Но за идеята и уважението ни към архитектурните резервати може да отделиш 1-2 часа да разгледаш Града,стария разбира се. Няма да коментирам търговията, все пак продавачите са с нагласа че това е последния сезон в който трябва да забогатеят и оцелеят бързо.Затова пак един ефтин съвет. Една кърпа с ресни върху банския завързана по секси начин може да спести многото парцалки , важно е да е чиста и жената да е с готин бански. А може да наблегнеш като подарък на картинки, украшения,мидички.Просто облеклото в това горещо време е излишно или почти не му обръщаме внимание.Така че може да си спестим разходите за него.Нека се опитаме да се усмихнем и да не позволяваме да ни тежи сянката на капитализма, която някои морски местни обитатели искат да ни натрапят.Все пак всеки човек има право на избор, НАЛИ?. Краси divavoda55@abv.bg
цитирай
4. grobari - във всички села и градове ли нямаш ...
09.08.2007 00:07
във всички села и градове ли нямаш право да припариш без билет до морето?а иначе може ли да се разхождаш по платената зона,например?
цитирай
5. tomov8 - до grobari
09.08.2007 09:23
Не знам за всички села и градове, но във Варна и Бургас градските плажове се плащат, както и на най-известните курорти - Слънчев Бпяг, Златни Пясъци, Константин и Елена и т.н., но има разминаване между условията. На Албена например, можеш да лежиш в платената зона и само ако ползваш чадър го плащаш. В Слънчев бряг плащаш за чадър, дори да не искаш да ползваш такъв.
цитирай
6. анонимен - до tomov8
14.08.2007 18:35
е как ше се плащат градските плажове бе, седиш и си пишеш бесни измислици. И в курортите не се плащат, плащаш само ако искаш да ползваш чадър или шезлонг. Ако искаш разбира се. Ми има хора ви четат и ви верват се едно е истина..
цитирай
7. анонимен - ...............................
25.11.2007 14:22
Как така на никой не му харесва, ама все там ходите???

В последните 3 години участъка Равда - Несебър - Сл.Бряг - Св.Влас се посещава от над 3млн туристи годишно.
Управител съм на хотел и мога да ви кажа, че наистина е пълно. Не лъжем, когато казваме, че няма свободни стаи. Наистина НЯМА. А дали е скъпо - това зависи само от личният доход на човек. На някой от село Долно Нанагорнище му е много, много скъпо, за мен е нормално, за баба Кейт от Великобритания тук е страшна евтинийка.

Аз пък не харесвам българските туристи. Ужасно нагли са. Когато казвам, че Рум Сървиса работи от 6:00 до 00:00, то това означава, че той найстина работи от 6:00 до 00:00ч. Писнало ми е от разни селянчета(разбирай българи), да притесняват персонала ми в 3ч след полунощ да им правят кафета. Като искат нещо от бара да слязат и да си купят. Нека си имаме взаймното уважение, моля.
Чуждите туристи идват да почиват, да се забавляват, а българите идват само да се оплакват и да мрънкат.
Какво повече искате - стаите се чистят всеки ден, храната в ресторанта е вкусна(нали и всички ние, пък дори и шефовете ядем от тази храна), стремим се да има разнообразие в услугите, персоналът(поне моят персонал) се държи любезно и им е забранено да ползват изрази от сорта на Въйй, Малии, Ко стаа, питнайси, двайси и т.н

Ако имате идеи, критики, въпроси, готова съм да ви изслушам(т.е. да ги прочета)

Мейла ми viktoria_vvv@abv.bg

P.S. Ако имам правописни грешки не ми се сърдете, много съм бясна!
цитирай
8. tomov8 - Антиреклама
25.11.2007 16:21
За хотелите не съм казал нищо, въпреки, че всеки по морето реши че става за хотелиер. Основната ми критика бе към концесионерите на плажовете на Слънчев бряг, които взимат пари за нещо, без дори да си правят труда да осигуряват минимален комфорт. Тази година бях и в Турция, там първо, че е по-евтино, второ обслужването е по-качествено и трето, ако лежиш на плажа и не ползваш чадър, или шезлонг, не те гонят мутри.
А качеството на българските хотели по морето не подлежи на никакъв коментар. достатъчно е да прегледате чуждестранните форуми и ще разберете, защо чужденците идват само по 1 път в България и повече не повтарят.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tomov8
Категория: Лични дневници
Прочетен: 248237
Постинги: 21
Коментари: 149
Гласове: 612
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930