Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
О, ти музо на блогърите! Вдъхнови ме да пиша интересни неща и нека никога досадата и скуката не дойдат в моя блог:)
Автор: tomov8 Категория: Лични дневници
Прочетен: 247600 Постинги: 21 Коментари: 149
Постинги в блога от 08.08.2007 г.



image

Закъсах. Закъсах с колата. Закъсах с колата в центъра на София. Свърши бензина. Оказа се, че колата не ще да кара на бензинови пари, а си иска качествен марков бензин. И понеже обичам колата повече от жената (дано не чете тия постинги), реших да я напоя. Взех една пластмасова туба и тръгнах да обикалям бензиностанциите.
Първа бензиностанция - "Не може в туби" - ми викат. Е добре, аз на ръце ли да си донеса колата до бензиностанцията? "А имате ли туби случайно?" - питам. "Нямаме". Еми тогава .................(сещате се какво съм и им казал)
Втора бензиностанция - "По принцип не може в туби, но бихме ти налели" - вика един чичко с комбинизон "Обаче има камери, а нашия човек не е на смяна. Иди в еди коя си бензиностанция, там няма камери". Благодаря им и се приготвям за 1 км ходене по преките, докато намеря бензиностанция без камери. 
Трета бензиностанция - Намерих я! Едвам дишам, пръхтя като състезателен кон след надбягване. Един иначе симпатичен младеж със усмивка ми взима парите и налива бензина в пластмасовата туба. Не можело значи!?!? После бегом с тубата към зажаднялата кола.
Поуката - който няма глава, има крака:)

Категория: Забавление
Прочетен: 2574 Коментари: 4 Гласове: -1
Последна промяна: 08.08.2007 15:36

Като всички хора, и аз искам на море. Искам и речено сторено - пестя цяла година, барем събера достатъчно. Криво-ляво събрахме парите и се вдигнахме цялото семество - жена, деца. Знаете го филма "С деца на море", нали? Тази година дестинацията беше Несебър. 
Пътят - София - Несебър бе взет за 5 часа и 30 минути със почивката. Никакви премеждия, освен няколко аварирали туристи към Несебър, чиито коли очевидно не са имали същия ентусиазъм да ходят на море, както техните собственици.
Хотелът - малко семейно хотелче, чисто новичко в новата част на Несебър. Само за 18 лв нощувката, без закуска.  Персоналът още не знаеше че работи в хотел. Важното е, че не беше скъпо.
Плажът - ето тук бе най-голямото ми разочарование. Отидохме още същия ден на Южния плаж на Сълнчев бряг и какво да видим - платена зона от единия край до другия. Опънат бял конец, от водата до храстите навътре, който отбелязваше къде е платената зона. Пльоснахме се скапани и доволни досами конеца, но се оказа, че всъщност не сме на пясъка, а във водата. След като багажа стана целия във вода, преосмислихме бюджетната си политика и малкото излишък, който имахме решихме да го вложим в парцалив избледнял чадър за 6 лв на ден. Какво да се прави. Само че, за чужденците на плажа практиката с плащането, за да лежиш на пясъка им се стори уникално тъпа и те го изразявахе непрекъснато. Можеха да се чуят псувни и ругатни на руски, сръбски, английски, немски, румънски, шведски, чешки, полски и какви ли не още. Поне си обогатих речника. Важното е, че концесионерите на този плаж ще получат безплатна международна реклама. А също и страната ни. Жалкото само, че ще е негативна.
Градът - градът пращеше от живот, имаше какво да се види (говоря като мъж), имаше какво да се хапне и къде да се отиде. Заведения много, сергии с кърпи и гащи също. Старта част на Несебър е впечатляваща, не само с архитектурата си, но и с цените на заведенията. въпреки това останах очарован.
Поуката - Несебър е комбинация от страхотно културно-историческо наследство, невероятна природа и див, първобитен капитализъм. Първите две все пак натежават повече от последното и именно затова препоръчвам на всеки, който не е бил там, да отиде.
 

Категория: Туризъм
Прочетен: 3946 Коментари: 8 Гласове: -1
Последна промяна: 27.06.2013 18:04
Търсене

За този блог
Автор: tomov8
Категория: Лични дневници
Прочетен: 247600
Постинги: 21
Коментари: 149
Гласове: 612
Архив
Календар
«  Август, 2007  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031